Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
GÃ¥ til produkter
Hvordan blande matcha? Vi har de vakre og sterke matchavispene fra Chikumeido som absolutt anbefales. Du kan også bruke melkevisp som du har hjemme. Ellers har vi en liten matchashaker.
GÃ¥ til produkter
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
Det moderne porselensmerket ORIGAMI har en stor matchaskål og små kopper i moderne design som kan brukes for å dele matcha med gjester eller for å nye flere kopper.
Kommer høsten 2021
Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
GÃ¥ til produkter
Yamaroku Shoyu er en anerkjent soyasausprodusent som er lokalisert på den japanske øya Shodoshima. Klimaet på øya er mildt og tørt og ligner på Middelhavet. Sterk vind kommer ned fra fjellene bak Yamaroku, noe som er perfekt for fermentering av soyasaus. Yamaroku har produsert soyasaus i 150 år basert på 750 år gamle tradisjoner.
Eieren Yamamoto lager soyasaus på gammelt vis i store tønner av sedertre. Soyasausen Tsuru Bishio er ekte håndverk og er en manuell prosess som tar 4 år fra start til slutt. Kun en prosent av soyasausen i Japan er laget på naturlig måte og kun Yamaroku som fermenterer så lenge. Resultatet blir en kraftig, fyldig og dyp smak og aroma som man ellers ikke kan oppnå og kan sammenlignes med god rød vin. Du trenger bare noen dråper for å kjenne den unike smaken.
Yamaroku Shoyu er verdsatt blant entusiaster over hele verden og har blitt omtalt i flere nyhetsartikler og Netflixprogrammet Salt Fat Acid Heat: Fire veier til bedre mat.
​
CNN, Great Big Story - Five Generations of Making Soy Sauce the Traditional Way
BBC Travel - Is Japan losing its umami?
Wall Street Journal - Here’s Something Else You’re Doing Wrong: Soy Sauce
Produkter:
Tsuru Bishio soyasaus
Premium Ponzu
Kikutsuyu