Vår MAMAGOTO sukiyakisaus kommer fra restauranten/firmaet Imahan Ningyocho i Tokyo. Imahan har spesialisert seg i sukiyaki, og deres historie har vært sukiyakis historie i Øst-japan. Sukiyakisausen fra Imahan bruker soyasausen som er fermentert i hvit-sedertønnesom på naturlig måte. Ikke for søtt og med masse umami. 

Det er ikke noe vanskelig å lage sukiyaki. Skaffe deg ingredienser, og retten lages av de som samler seg rundt bordet. Veldig koselig og smakfull rett som må prøves hjemme. Du må nødvendigvis ikke ha spesiell gryte for sukiyaki og bruk den gjerngryten du har hjemme evt. dyp stekepanne. Både rødvin, øl og sake passer.

Ingredienser for fire:

1 stk. storfefett

600 - 800 g biff i 3 mm tykk skiver (Hvis ikke ferdig skåret er det lettere å skjære halvfrossent.)

4 vårløk  

1/4 kinakål  

8 gulrotskiver

8 shitakesopp

4 Yakihu 

Shirataki 

200 g Udon 

1 flaske sukiyakisaus 

4 råe egg som saus

Framgangsmåte:

1 time før

- Legg yakihu i vann i 45-60 min. og squeez av vannet.

- Kok opp et par liter vann. Legg udon i vannet og kok i 15 min. Skill i kaldt vann.

- Skjær opp grønnsaker.

- Sett alle ingredienser pent på en-to store fat.

- Legg ett i en liten skål for hver.

Tilberedelse på bordet.

- Varm opp jerngryte. Sett fettet i og smelte det.

- Legg i vårløk og noen skiver biff og steke dem til de får litt farge. Ta dem ut.

- Sett sausen i gryten. Legg inn ca. halvparten av ingredienser og kok. 

- Spis med vispet egg.

- Når du er helt ferdig, kan du legge inn udon og koke litt til den gode sausen kommer inn i udon.