Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
Gå til produkter
Hvordan blande matcha? Vi har de vakre og sterke matchavispene fra Chikumeido som absolutt anbefales. Du kan også bruke melkevisp som du har hjemme. Ellers har vi en liten matchashaker.
Gå til produkter
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
Det moderne porselensmerket ORIGAMI har en stor matchaskål og små kopper i moderne design som kan brukes for å dele matcha med gjester eller for å nye flere kopper.
Kommer høsten 2021
Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
Gå til produkter
Vår MAMAGOTO sukiyakisaus kommer fra restauranten/firmaet Imahan Ningyocho i Tokyo. Imahan har spesialisert seg i sukiyaki, og deres historie har vært sukiyakis historie i Øst-japan. Sukiyakisausen fra Imahan bruker soyasausen som er fermentert i hvit-sedertønnesom på naturlig måte. Ikke for søtt og med masse umami.
Det er ikke noe vanskelig å lage sukiyaki. Skaffe deg ingredienser, og retten lages av de som samler seg rundt bordet. Veldig koselig og smakfull rett som må prøves hjemme. Du må nødvendigvis ikke ha spesiell gryte for sukiyaki og bruk den gjerngryten du har hjemme evt. dyp stekepanne. Både rødvin, øl og sake passer.
Ingredienser for fire:
1 stk. storfefett
600 - 800 g biff i 3 mm tykk skiver (Hvis ikke ferdig skåret er det lettere å skjære halvfrossent.)
4 vårløk
1/4 kinakål
8 gulrotskiver
8 shitakesopp
4 Yakihu
Shirataki
200 g Udon
1 flaske sukiyakisaus
4 råe egg som saus
Framgangsmåte:
1 time før
- Legg yakihu i vann i 45-60 min. og squeez av vannet.
- Kok opp et par liter vann. Legg udon i vannet og kok i 15 min. Skill i kaldt vann.
- Skjær opp grønnsaker.
- Sett alle ingredienser pent på en-to store fat.
- Legg ett i en liten skål for hver.
Tilberedelse på bordet.
- Varm opp jerngryte. Sett fettet i og smelte det.
- Legg i vårløk og noen skiver biff og steke dem til de får litt farge. Ta dem ut.
- Sett sausen i gryten. Legg inn ca. halvparten av ingredienser og kok.
- Spis med vispet egg.
- Når du er helt ferdig, kan du legge inn udon og koke litt til den gode sausen kommer inn i udon.