Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
Gå til produkter
Hvordan blande matcha? Vi har de vakre og sterke matchavispene fra Chikumeido som absolutt anbefales. Du kan også bruke melkevisp som du har hjemme. Ellers har vi en liten matchashaker.
Gå til produkter
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
"Vi har førsteklasse matvarer og drikkevarer fra Japan i tillegg til utvalgte kjøkkenredskaper som gjør mye lettere å lage litt fremmed mat. Barn kan bruke kreativitet mens voksne kan oppnår restaurantsmak."
Det moderne porselensmerket ORIGAMI har en stor matchaskål og små kopper i moderne design som kan brukes for å dele matcha med gjester eller for å nye flere kopper.
Kommer høsten 2021
Når har vi to typer matcha. Uji Nr. 5 er mild og fyldig og har dypere tegrønnfarge. Denne passer til å drikke straight og kan også brukes på teseremoni. Uji Nr. 2 inneholder frisk bitterhet og har lys tegrønnfarge. Denne passer til matchalatte og for å lage matcha is m.m.
Gå til produkter
Konjakris og konjaknudler
En langsiktig og sikker lavkarbo diett fra japan
Konjak lages av konjak-potet som vokser i Sør-øst asia. Konjak består av fiber og vann. Alle rede i pre-moderne tid var konjak kjent som detox matvare. I moderne tid kjenner vi konjak (shirataki) ofte i sukiyaki eller i oden. Konjak har spilt en uniq rolle i japansk mathistorie, og den ble etter hvert kjent i verden ofte som dietmat; Zen pasta.
Vi anbefaler å erstatte halvparten av ris eller pasta med konjakprodukter. Konjakdiet skal ikke gi deg belastning men helst skal bidra til å kutte karbohydrater og kalorier på lang sikt. Tipsen fra oss til å lykkes med konjakdiet er å lage god saus og la konjak absorbere den. Etter at du har brukt ca. 2-3kg konjak begynner du kanskje å merke forskjell i kroppen. Selvfølgelig må man passe på kosthold og trim helhetlig.
Vår konjakris og konjaknudler kommer fra San syokuhin i Nagoya. De har spesialisert seg i konjak over 90 år og lager 50 000 konjakplater daglig. De er nøye med utvalg av råvarer både fra Indonesia og fra Japan. Eieren Kato starter stadig nye konjak-produkter hovedsakelig for helsebransjen. Se mer om firmaet i http://www.e-konnyaku.com/english/
Tilberedelse av konjaknudler
Konjaknudler skal ligge i varmt vann i minst et kvarter, og skille nudlene godt før bruk da vannet inneholder sirup som satt nudlene sammen. Når sirupen er fjernet inneholder konjaknudler 25 kcal/stk. Det blir ca. 70% mindre kalorier enn vanlig spaghetti.
Tilberedelse av konjakris
Konjakris kan legges i vann sammen med skillet ris gjerne i en time. Deretter kan du koke risen på vanlig måte. Dersom du skal lage risotto eller risengrinsgrøt kan du koke konjakris direkte i saus/melk. Konjakris inneholder 60% mindre kalorier og 55% mindre karbohydrater enn vanlig ris.